Érvek a felújítás / modernizáció mellett

Felvonók biztonsága

Győződjön meg arról, hogy berendezései megfelelnek az érvényes jogszabályoknak!

A biztonság mindenekelőtt! Ennek következtében a minimális követelmény az érvényes biztonsági előírásoknak való megfelelőség. Ez a feladat magas fokú szakértelmet és felelősséget igényel.

Ismerjük a követelményeket és örömmel adunk Önnek tanácsot, illetve tisztázunk olyan kérdéseket mint az alábbiak:

  • Milyen kötelezettségei vannak üzemeltetőként vagy munkáltatóként?
  • Mennyire biztonságos az Ön felvonórendszere – még akkor is, ha a rendszeres felülvizsgálatok nem mutatnak ki hibákat?
  • Mit tehet Ön azért, hogy teljesítse a meglévő követelményeket és megelőzze a veszélyeket?

A biztonságos üzemeltetésért teljes mértékben az üzemeltető felelős. A rendszeres felülvizsgálatok önmagunkban nem elégségesek. Azt javasoljuk, hogy „A meglévő felvonók biztonsága növelésére vonatkozó szabályok” (EN81-80) Európai rendelet szerint sürgősen végeztessék el a felülvizsgálatot, amennyiben az a veszélyértékelés részeként vagy önállóan még nem történt meg. Első lépésként a veszélyek azonosítását és a kockázatokat csökkentő védőintézkedések megállapítását javasoljuk. Számos régebbi felvonó nem felel meg a jelenlegi legkorszerűbb színvonalnak, így ezek utólagosan korszerűsítése szükséges. Eltérés esetén a felvonó fokozatos korszerűsítését javasoljuk, hogy az Ön felelősségi kockázata a lehető legalacsonyabbra legyen csökkenthető. Készséggel nyújtunk tanácsot Önnek, és beszéljük meg Önnel a lehetőségeket a helyszínen is. A thyssenkrupp által kifejlesztett „kockázati jelzőlámpa-rendszer” segítségével a veszélyek kiértékelhetők. Továbbá az általunk szervizelt felvonók esetében figyelmezteti is a szerviz technikusunkat a még mindig fennmaradó veszélyekre. A megkövetelt veszélyértékelések és biztonsággal kapcsolatos értékelések közül többet is tartalmaz, de nem pótolja azokat teljes mértékben.

Ide kattintva megtalálja a felvonókra és mozgólépcsőkre vonatkozó, érvényes jogszabályok és előírások listáját, valamint a legfontosabb releváns munkavédelmi jogszabályok listáját.

Oldal tetejére
Minden jog fenntartva 2018 © thyssenkrupp Elevator
Impresszum|Jognyilatkozatok|