Hírek, újdonságok

A thyssenkruppot választották ki a városi mobilitás fejlesztésére Olaszországban

17.02.2017 00:02
  • A thyssenkrupp nyerte meg Milánó és Nápoly metróállomásai 500 felvonója és mozgólépcsője karbantartására kiírt tenderpályázatot.
  • Naponta több mint 1,2 millió utas élvezheti e két városban a javuló mobilitási szolgáltatásokat.

A thyssenkrupp a városi mobilitás területén elért legújabb sikerét ünnepli: a társaság Milánó és Nápoly metróállomásain 585 mobil rendszer karbantartására vonatkozó szerződéseket nyert el. Ezek közül 352 rendszer (237 felvonó, 115 mozgólépcső) Milánó 60 metróállomásán, míg 233 rendszer (83 felvonó, 150 mozgólépcső) Nápoly 23 állomásán működik. A szerződések összesített értéke körülbelül 9 millió EUR.

A thyssenkrupp innovatív technológiájának és kiváló minőségű termékeinek és szolgáltatásainak köszönhetően nyerte el ezeket a jelentős, több évre szóló szerződéseket, amelyek célja a városi mobilitás fejlesztése.

Luigi Maggioni, a thyssenkrupp Elevator olasz leányvállalatának ügyvezető igazgatója elmondta:

“Ahogy növekszik a városi népesség, egyre nagyobb problémát jelent az utasok torlódása a metrócsomópontokon és a csúcsforgalmi időben, aminek következtében az emberek mozgásának hatékonysága a metróállomásokon belül ugyanolyan fontossá vált, mint az állomások között.”

Hozzátette: “Utasainkkal együtt kívánjuk megválaszolni az urbanizáció kihívásait és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Azienda Trasporti Milanesi (ATM) és az Azienda Napoletana Mobilita (ANM) minket bízott meg a rendszereik karbantartásával. Naponta 1,2 millió ingázó használja ezt a két metróhálózatot, és célunk az, hogy biztonságos és kényelmes utazást biztosítsunk minden egyes utasunk számára.”

A thyssenkrupp kiváló hírnévvel rendelkezik a városi mobilitás területén, amint ezt a társaság által Olaszországban nemrégiben elnyert jelentős tenderpályázatok is bizonyítják. Ezek között szerepel egy szerződés 88 mozgólépcső és 53 felvonó leszállítására és üzembe helyezésére, valamint az Agenzia del trasporto autoferrotranviario del Comune di Roma (ATAC) részére a Római C metróvonalon mind a 30 állomás karbantartási szolgáltatásainak biztosítása, amely a leghosszabb földalatti vasútvonal Olaszországban: 25 km hosszú és több mint 24 000 utast szállít óránként.

A társaság szintén elvállalta számos további vasúti létesítmény karbantartási szolgáltatásait, beleértve olyan jelentős állomásokat, mint a római Ostiense, a milánói központi pályaudvar, a torinói Porta Nuova, a genovai Porta Principe és mások.

Omar Riva, a thyssenkrupp Elevator olaszországi leányvállalatának értékesítési igazgatója kifejtette: “Időtakarékos beavatkozásokat tudunk garantálni azáltal, hogy a helyszínre érkezéstől számított 15 percen belül kijavítjuk a hibákat, ami 98% feletti rendszerhatékonyságnak felel meg. Ezek az eredmények a magas színvonalon képzett szerelőinknek köszönhetők, akik több mint 3700 óra üzemi képzésen és több mint 2000 óra biztonsági képzésen vettek részt, a Nemzetközi Műszaki Szervizünk által nyújtott támogatás mellett, amely bármely márkájú és típusú mobilitási rendszert tud kezelni. Ügyfélszolgálati központunkkal együtt napi 24 órában, a hét minden napján nyújtunk támogatást, melynek célja, hogy a mobilitási rendszerek mindig a rendeltetésüknek megfelelően működjenek.”

A városi mobilitási rendszerek hatékonyságának növelését célzó erőfeszítései részeként a thyssenkrupp bemutatta a MAX-ot, azt a csúcstechnológiás prediktív karbantartási rendszert, amely az összes felvonórendszert összeköti a felhővel abból a célból, hogy a meghibásodásokat még a bekövetkezésük előtt meg lehessen jósolni. A MAX-ot a Microsofttal együttműködésben kifejlesztett rendkívül fejlett algoritmus vezérli, és azt jelenleg vezetik be az USA-ban, Spanyolországban és Németországban; rövidesen Olaszországban is elérhető lesz.

A világtrendeket követő újítások a mobilitásban

Sok nagyvárost bénít meg a növekvő népesség következtében egyre jobban túlterhelt infrastruktúra. A városi közlekedés átállítása a közútról a vasútra alapvető feladat, és a thyssenkrupp azon dolgozik, hogy a világ minden táján innovatív megoldásokkal támogassa a városokat az urbanizáció problémáinak megoldása érdekében.

Például a meglévő metróállomások hozzáférhetőségének növelésével az ACCEL szállítórendszer olyan ingázókat is bevonzhat, akik korábban azért kerülték a közösségi közlekedést, mert nincs állomás nekik elérhető közelségben. A Transrapid mágnesvasúttól átvett lineáris motortechnológia alkalmazásával az ACCEL annyi utast tud elszállítani, mint a tipikus teljesen automatizált kabinrendszerek és irányonként akár 7300 utas/óra teljesítményt is elérhet. Az új hozzáférési pontok megteremtésével az ACCEL megnövelheti az egyes állomások vonzáskörzetét és ezzel az utasszámot is – akár 30 százalékkal. Az ACCEL révén a metrórendszer kapacitáskihasználtsága az egész világon növelhető, ezáltal alternatívát kínál új állomások vagy föld alatti összekötő átjárók költséges építésével szemben. További előny: szintén csökken az úton lévő járművek száma.

Oldal tetejére
Minden jog fenntartva 2018 © thyssenkrupp Elevator
Impresszum|Jognyilatkozatok|